Sidevisninger i alt

14.9.13

Dag 8
13 september
 
Dagen startede med, at vi skulle ud og æde kilometer. De første 180 gennem ørken og nøgne bjerge, kun afbrudt af et enkelt sving. Så ramte vi Colorado floden og landskabet skiftede brat karakter til et nu frodigt ferieområde. Det er i den grad kontrasternes land. Vi kørte over Parker dæmningen til Arizona på den anden side. (Coloradofloden danner grænse mellem Californien og Arizona) hvor vi fortsatte mod Lake Havasu City, byen som den excentriske milliardær Robert P Mcculloch har stiftet. Ham med motorsavene. Han købte den gamle London bridge på auktion i 1968 og fik den skilt ad og fragtet til Los Angeles og kørt ind i ørkenen. I 1971 var den genopbygget og åbnede for færdsel. Historien bagved er meget sjov, så vi tog lige et kig på den. Turen gik så mod Oatman i Black Mountains på den gamle Route 66, men  da vi kom til Topock, var den planlagte rute lukket pga flashflood (Syndflod) som havde ødelagt vejen. Det er anden dag i træk, vi bliver sendt ud på en omvej. Der har været et utroligt regnvejr to dage før vi kom, som har lavet en masse ravage.
Så vi måtte tilbage til Californien og Needles for at komme til Oatman, en gammel mine by, hvor løse æsler, efterkommere af de dyr som minearbejderne efterlod, går rundt i gaderne. En turistfælde, men en sjov en af slagsen. Nedkørslen til Kingman er dog nærmest spektakulær og helt forrygende. Med skarpe hårnålesving ad smalle veje, skærer den sig ned gennem klipperne og udsigten er fantastisk. Umulig at indfange med kamera. Da vi nåede Kingman, kørte vi ud i en kløft for at fotografere godstog og der kom et fra hver side, ligesom vi parkerede. Det ene med fire lokomotiver spændt for, talte 120 vogne. Derefter checkede vi ind på motellet og kunne endelig nyde en kold øl. Bacon cheese burger med fritter og cola hos mr D`z  route 66 Diner. Der spiser vi også morgenmad besluttede vi og gik så hjem på motellet og rundede af.
 
Dagens rute
408 km incl omvej
 
 

Vis Twentynine palms- Kingman AZ på et større kort


Holder næsten inde i værelset
 Lang lige highway
 Vejarbejde og et par cykeltosser i ørkenen. De næste 150 km er der absolut ingen ting
 

Coloradofloden
 
Parker Dam 
 
 
 
 
 
 
 London bridge.  Lake Havasu

 I Topock måtte vi vende om og køre tilbage til CA og køre via Needles til Oatman
 


100 fahrenheit =38grader lige over middag i Arizona
 
 

 Oatman  route 66
 





 

 
 


 Godstog med 120 vogne . 100-150 godstog kører igennem Kingman hver dag. Vores motel lå så vi kunne sove i relativ fred,. 
 



 
 

 
Video fra Oatman